5 chorizo, čerstvých nebo podobných pikantních klobás
2 malé dýně Hokkaido, nakrájené na kostičky nebo klínky
2 malé cibule, nakrájené na plátky
1 červená paprika, nakrájená na kostičky
1 stroužek česneku, nasekaný
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce kari omáčky, my jsme použili “Gans’n Roses” od Rock`n`Rubs
400 ml kokosového mléka
400 ml zeleninového vývaru
trošku sójové omáčky
Postup:
Klobásy nakrájejte na asi 1 cm silné plátky a opečte je v hrnci předehřátém na přímém ohni za stálého míchání dozlatova, poté je dejte stranou.
Nyní na tuku z klobás opečte dýni, papriku, cibuli a česnek. Po opečení přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku, a ještě krátce opečte. Současně na poklici opečte dýňová semínka na trošce olivového oleje a dejte je stranou.
Do hrnce nelijte kokosové mléko, zeleninový vývar a trochu sójové omáčky, ochuťte kari kořením a vše přiveďte k varu. Poté vařte s deflektorem pro nepřímé grilování a se zavřenou pokličkou asi 30 minut, dokud nejsou všechny ingredience měkké a uvařené. Občas promíchejte.
Nyní polévku rozmixujte ručním mixérem na požadovanou konzistenci. V případě potřeby dochuťte solí a pepřem, trochou kari koření, sójovou omáčkou a konzistenci upravte vývarem nebo vodou.
Znovu přidejte klobásy a krátce prohřejte.
Na hotovou polévku naaranžujte zbylé klobásy, opražená semínka, trochu řeřichy a balzamikového octa. Podávejte s čerstvou bagetou.
Dobrou chuť!