Ingredience:
Jehněčí kýta
4 kusy 160 g jehněčího masa z kýty
Sůl
Pepř
Česnek
Květákový kuskus
1 květák
1 lžička harissy
1 lžička medu
1 červená cibule
1/2 svazku hladkolisté petrželky
2 rajčata
Olivový olej
Koriandr
Zeleninová obloha
Lišky nebo hnědé kloboučky cca 400 g
Olivový olej
sůl
Pepř
Trocha česneku
Pažitka
Divoký květák
Postup:
Květák zbavte stonku a nakrájejte ho na malé kousky. Poté vložte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte jakousi hrubou květákovou krupici. Nyní květák orestujte na pánvi s trochou česneku a olivového oleje. Červenou cibuli a rajčata zbavená jadřinců nakrájejte nadrobno, petrželku nasekejte najemno. Vše přidejte ke květáku a dochuťte citronovou šťávou, olivovým olejem, harissou a medem.
Jehněčí maso osolte a nechte asi 2-3 minuty marinovat. Maso grilujte ze všech stran při vysoké teplotě. Poté nechte maso asi 5 minut stát při nízké teplotě a glazujte. (MONOLITH poklice)
Houby očistěte a česnek nakrájejte nadrobno. Nasekejte najemno pažitku. Houby položte na poklici hrnce bez oleje. Krátce je orestujte. Nyní přidejte olej a sůl. Krátce povařte a přidejte pažitku.
Samostatně osmahněte divoký květák na troše oleje a česneku. Vařte pouze 2 až 3 minuty. Poté jej smíchejte s houbami.
Květákový kuskus naaranžujte na talíř (můžete použít i servírovací kruh). Poté nakrájejte maso a naaranžujte ho na kuskus. Přidejte houby a květák a ozdobte trochou bylinkového oleje a čerstvými bylinkami.