Ingredience (4 porce):
2 kg kančí kýty
1 kg tučného kančího pupku
2 velké cibule
Směs koření
3 lžíce hnědého cukru
2 lžíce mořské soli
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce sušené cibule
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce bílého pepře
1 lžička mletého chilli
Postup:
Den předem nakrájejte maso na velké kusy. Koření důkladně promíchejte a intenzivně zapracujte do masa. Přebytečné koření z masa oklepejte.
Na jehlici na špízy napíchněte velkou cibuli. Střídavě napichujte libovou a tučnou zvěřinu. Nakonec připevněte další cibuli. Špíz pevně zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc zmrazit.
Předehřejte gril. Vložte odkapávací misku a za stálého otáčení opékejte špíz, dokud maso není zlatohnědé a křupavé.
Nyní maso vyjměte, nakrájejte na tenké plátky a špíz vraťte zpět na gril.