KEBAB Z DIVOČÁKA

Ingredience (4 porce):

2 kg kančí kýty

1 kg tučného kančího pupku

2 velké cibule

 

Směs koření

3 lžíce hnědého cukru

2 lžíce mořské soli

1 lžíce mleté sladké papriky

1 lžíce sušené cibule

1 lžíce sušeného česneku

1 lžíce bílého pepře

1 lžička mletého chilli

  

Postup:

Den předem nakrájejte maso na velké kusy. Koření důkladně promíchejte a intenzivně zapracujte do masa. Přebytečné koření z masa oklepejte.

Na jehlici na špízy napíchněte velkou cibuli. Střídavě napichujte libovou a tučnou zvěřinu. Nakonec připevněte další cibuli. Špíz pevně zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc zmrazit.

Předehřejte gril. Vložte odkapávací misku a za stálého otáčení opékejte špíz, dokud maso není zlatohnědé a křupavé.

Nyní maso vyjměte, nakrájejte na tenké plátky a špíz vraťte zpět na gril.

Zpět do obchodu