KUŘECÍ BURGER

500 g kuřecích prsních řízků 

200 ml BBQ omáčky 

130 ml jablečné šťávy 

50 g BBQ Rub 

2 lžíce oleje na marinádu 

2 lžíce oleje na pánev 

Bulky na burgery 

5x cibule 

2x rajčata 

okurku 

 

 

Postup:

Kuřecí prsa vložte do mísy a smíchejte s olejem a BBQ rub. Nechte marinovat na chladném místě přibližně 45 minut. 

Po dokončení marinování masa připravte Monolith gril na nepřímé grilování a rozehřejte na 160 °C.  

Marinované maso položte doprostřed grilu a grilujte 40 minut. 

Po 40 minutách nalijte olej, jablečnou šťávu a omáčku na grilování do pánve a promíchejte. Umístěte pánev pod maso na deflektorový kámen a vařte dalších 30 minut. 

Mezitím nakrájejte rajčata, cibuli a okurku. 

Maso vyjměte z grilu a rozdělte ho pomocí dvou vidliček. Maso přidejte přímo do omáčky v pánvi a promíchejte. 

Naaranžujte kuřecí burger na talíř. Jako první položte na bulku maso a navrch dejte cibuli, rajčata a okurku. Přejeme dobrou chuť!

 

Zpět do obchodu