500 g kuřecích prsních řízků
200 ml BBQ omáčky
130 ml jablečné šťávy
50 g BBQ Rub
2 lžíce oleje na marinádu
2 lžíce oleje na pánev
Bulky na burgery
5x cibule
2x rajčata
okurku
Postup:
Kuřecí prsa vložte do mísy a smíchejte s olejem a BBQ rub. Nechte marinovat na chladném místě přibližně 45 minut.
Po dokončení marinování masa připravte Monolith gril na nepřímé grilování a rozehřejte na 160 °C.
Marinované maso položte doprostřed grilu a grilujte 40 minut.
Po 40 minutách nalijte olej, jablečnou šťávu a omáčku na grilování do pánve a promíchejte. Umístěte pánev pod maso na deflektorový kámen a vařte dalších 30 minut.
Mezitím nakrájejte rajčata, cibuli a okurku.
Maso vyjměte z grilu a rozdělte ho pomocí dvou vidliček. Maso přidejte přímo do omáčky v pánvi a promíchejte.
Naaranžujte kuřecí burger na talíř. Jako první položte na bulku maso a navrch dejte cibuli, rajčata a okurku. Přejeme dobrou chuť!