PLNĚNÉ BRAMBORY

500 g brambor 

40 g olivového oleje 

100 g mozzarelly 

2 rajčata 

1,5 lžičky soli 

1 lžička pepře 

500 g roastbeef

 

 

 

 

 

 

 

 

Postup: 

Připravte keramický gril Monolith, dřevěné uhlí nasypte na jednu strany, abyste vytvořili přímou a nepřímou zónu. U přímého grilování nastavte teplotu přibližně na 250°C. 

Brambory důkladně omyjte a osušte. Každou bramboru položte mezi dvě mřížky proti sobě a nařízněte do vějíře (neprořízněte ji celou). 

Rajčata a mozzarellu nakrájejte na tenké plátky. 

Brambory naplňte rajčaty a mozzarellou. Dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.  

Plněné brambory položte na nepřímou část grilu a zavřete víko. Grilujte asi 50 minut, dokud brambory nezměknou a náplň se nerozteče. 

Zatímco se brambory nepřímo grilují, připravte roastbeef. Podle chuti osolte. 

Po 15 minutách pečení brambor, položte roastbeef na přímou část grilu. Grilujte na přímém ohni z obou stran, dokud nebude mít roastbeef pěknou kůrčičku. 

Poté roastbeef položte na nepřímou část grilu a sledujte teplotu uvnitř pomocí teploměru. Roastbeef je hotový, jakmile dosáhne v jádru teploty 54 °C (medium). 

Plněné brambory podávejte společně s grilovaným roastbeef. 

Dobrou chuť! 

 
Zpět do obchodu