PLNĚNÝ FLANK STEAK

Ingredience:

800 g Flank steaku

100 g vlašských ořechů

1 lžíce medu

20 ml muškátového oříšku

75 g sýru Bavaria Blue

1 lžíce soli

1/2 lžíce pepře

řeznický motouz

 

 

 

 

Postup:

Nejprve rozpalte gril na 220°C. Na pánvi nechte za stálého míchání zkaramelizovat ořechy s medem a špetkou muškátového oříšku. Dávejte pozor, ořechy se mohou rychle spálit! Zkaramelizované ořechy odložte stranou.

Steak nakrájejte rovnoběžně s vlákny klasickým řezem motýla. Naplňte ořechy a sýrem Bavaria Blue. Posypte trochou solí a pepřem.

Připravte si řeznický motouz. Maso pevně zarolujte a ujistěte se, že jsou zabalené i boky, zpevněte motouzem.

Roládu zprudka opečte ze všech stran. Maso na chvíli odložte, abyste si připravili gril na nepřímé grilování - umístěte deflektorový kámen.

Poté maso nepřímo pečte při teplotě přibližně 130°C až do teploty jádra 56°C (střední).

Maso nechte krátce odpočinout a nakrájejte ho na plátky. Přejeme dobrou chuť!

 

Zpět do obchodu