Ingredience:
800 g Flank steaku
100 g vlašských ořechů
1 lžíce medu
20 ml muškátového oříšku
75 g sýru Bavaria Blue
1 lžíce soli
1/2 lžíce pepře
řeznický motouz
Postup:
Nejprve rozpalte gril na 220°C. Na pánvi nechte za stálého míchání zkaramelizovat ořechy s medem a špetkou muškátového oříšku. Dávejte pozor, ořechy se mohou rychle spálit! Zkaramelizované ořechy odložte stranou.
Steak nakrájejte rovnoběžně s vlákny klasickým řezem motýla. Naplňte ořechy a sýrem Bavaria Blue. Posypte trochou solí a pepřem.
Připravte si řeznický motouz. Maso pevně zarolujte a ujistěte se, že jsou zabalené i boky, zpevněte motouzem.
Roládu zprudka opečte ze všech stran. Maso na chvíli odložte, abyste si připravili gril na nepřímé grilování - umístěte deflektorový kámen.
Poté maso nepřímo pečte při teplotě přibližně 130°C až do teploty jádra 56°C (střední).
Maso nechte krátce odpočinout a nakrájejte ho na plátky. Přejeme dobrou chuť!