Ingredience:
1 kg telecího masa
1 citron
4 větvičky tymiánu
4 větvičky rozmarýnu
3 stroužky česneku
5 plátků toustového chleba
8 lžic olivového oleje
Pepř a sůl
200 g cherry rajčátek
Aceto balzamikový krém
160 g tuňáka v oleji
4 lžíce majonézy
Postup:
Připravte gril na nepřímé grilování a rozpalte na teplotu 140°C.
Do kuchyňského robotu vložte 2 snítky tymiánu, 2 snítky rozmarýnu a 3 stroužky česneku, přidejte 8 lžic olivového oleje a rozmixujte.
Maso naporcujte tak, aby mělo větší povrch.
Na rozložené maso nastrouhejte kůru z 1 citronu a vnitřek potřete částí bylinkového oleje, osolte a opepřete.
Rozkrojte citron na polovinu a vymačkejte šťávu do zbývajícího bylinkového oleje.
Picanhu srolujte co nejtěsněji do rolády, aby tuk zůstal na vnější straně, a pevně ji svažte řeznickým provázkem.
Pod řeznický provázek zastrčte po 2 snítkách tymiánu a rozmarýnu a poté roládu zvenku osolte a opepřete.
Položte roládu picanha na gril a opečte ji nepřímo na grilu na vnitřní teplotu 48-50 °C (propečená) nebo přibližně 55 °C (středně propečená).
Chléb nakrájejte na požadovanou tloušťku a potřete zbylým bylinkovým a citronovým olejem. Plátky chleba opečte spolu s roládou.
V kuchyňském robotu rozmixujte do hladka tuňáka s majonézou a dochuťte solí a pepřem.
Cherry rajčátka rozpulte a vložte do mísy. Přidejte 4 lžíce balzamikového octa a 3 lžíce olivového oleje a dobře promíchejte.
Jakmile telecí picanha dosáhne požadované teploty v jádře, sundejte ji z grilu a nechte 10 minut odpočívat pod alobalem.
Mezitím na opečený chléb dejte marinovaná cherry rajčátka.
Telecí picanha nakrájejte na tenké plátky a položte na opečený chléb.
Ozdobte velkou lžící tuňákové majonézy.
Dobrou chuť!