250 g mouky
200 g měkkého másla
100 g mletých mandlí
75 g cukru
vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr
4 lžíce práškového cukru
Postup:
V souladu s adventním obdobím pečeme na Monolithu vánoční cukroví. Harmonické rozložení tepla našeho Kamado je k tomu téměř ideální –servírování vanilkových rohlíčků venku je dvakrát tak zábavné. Pokud chcete, můžete připojit BBQ Guru pro přesnou kontrolu teploty. Následující recept pochází od našeho mistra grilu Marca Greulicha.
Smíchejte a promíchejte přísady na těsto a ideálně je uložte přes noc do chladničky, aby se vlhké přísady vstřebaly a vytvořilo se pružné těsto.
Vytvarujte z těsta váleček o průměru přibližně 3-4 cm a rozdělte ho na kousky 1-1,5 cm. Ručně jej vytvarujte do vanilkových rohlíčků a položte na plech nebo na papír.
Nastavte Monolith na nepřímé grilování a zahřejte na 180°C, položte kámen na pečení. Pečte vanilkové rohlíčky asi 12-15 minut, dokud nezačnou hnědnout. Necháme několik minut vychladnout na roštu a poté v misce poprášíme vlažné rohlíčky moučkovým cukrem.
Rohlíčky mohou být uchovávány po dobu přibližně 4-6 týdnů – pokud odoláte…
Bavte se a dobrou chuť!