Sůl a pepř
Olej na smažení
Postup:
Vepřová líčka rozporcujte, zbavte přebytečného tuku a osolte. Poté je orestujte na rozehřátém oleji na poklici litinového hrnce nebo přímo v litinovém hrnci a vyjměte.
Na zbylém výpeku orestujte mrkev, pórek a zázvor, podlijte rýžovým vínem. Přidejte rýžový ocet, sójovou omáčku a omáčku Hoisin, promíchejte.
Opět přidejte vepřová líčka, celý badyán a zalijte zeleninovým vývarem tak, aby líčka byla téměř úplně ponořená.
Zavřete víko a nechte vařit po dobu 2-3 hodiny, dokud nejsou máslově měkká.. V případě potřeby je v polovině vaření otočte.
Asi půl hodiny před podáváním přidejte do hrnce houby Shiitake.
Vepřová líčka a žampiony vyjměte z hrnce a nakrájejte je na menší kousky. Omáčku z hrnce můžete přecedit a podávejte s líčky. Pro dokreslení dozdobte jarní cibulkou a červenou paprikou. Jako přílohu můžete volit vařenou rýži.
Nastavení grilu Classic Pro Serie 2.0:
Zcela naplňte koš na dřevěné uhlí a pomocí elektrického podpalovače uhlí rozpalte. Nechte gril zahřát na teplotu cca 160-180°C.
Nejprve nastavte gril na přímé grilování pro opékání ingrediencí. Jakmile máte ingredience opečené, přenastavte gril na nepřímé grilování – vložíte deflektorové kameny, přiklopíte litinový hrnec a počkáte, až budou vepřová líčka máslově měkká.